قول سدید

(یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَ قُولُوا قَوْلاً سَدیداً؛ احزاب/70)

قول سدید

(یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَ قُولُوا قَوْلاً سَدیداً؛ احزاب/70)

قول سدید

﴿حجة الاسلام پناهیان:﴾
قول سدید یعنی سخن محکم و استوار و صحیح(سخن بی‌پایه و اساس نگفتن). یعنی سخنی که از سویی مطابق با واقع باشد و از سوی دیگر برای خدا و به امر خدا باشد. قول سدید، سخنی است که هم راست و صحیح باشد(اشتباه نباشد)، و هم «دقیق» باشد. شما گاهی می‌توانید راست بگویید ولی «بخشی» از یک حقیقت را بیان کنید و با آن، مردم را به اشتباه بیندازید. یا می‌توانید زمان گفتن یک سخن درست را نابه‌جا انتخاب کنید و مردم را گمراه کنید. و می‌توانید بدون زدن قید و حاشیۀ لازم به یک سخن صحیح، با آن سخن صحیح، مردم را گمراه کنید و اغراض غیرالهی خودتان را دنبال کنید.

طبقه بندی موضوعی

«چگونه در جامعه ی امروز غذای حلال بخوریم!»

سه شنبه, ۱۱ آذر ۱۳۹۳، ۰۱:۲۰ ب.ظ

در حدیثی از رسول اکرم (ص) آمده است که:

«لیأتینّ على النّاس زمان لا یبقى منهم أحد إلّا أکل الرّبا فإن لم یأکله أصابه من غباره.

برای مردم زمانی پیش می آید که احدی یافت نمی شود جز اینکه به ربا آلوده گردد، اگر مستقیماً هم ربا نخورد، گرد ربا به او می رسد.[1]»

آیت الله مجتهدی تهرانی

حضرت آیت‌الله مجتهدی تهرانی در توضیح و تفسیر آیات ۱۳۰ و ۱۳۱ سوره‌ی آل عمران با اشاره به این حدیث از پیامبر اعظم (ص) ربا را عامل نابودی اقتصاد یک کشور عنوان می‌کنند و به انتقاد از مردمی می‌پردازند که کار و فعالیت را رها می‌کنند و با سودی (بخوانید ربا) که هر ماهه از بانک دریافت می‌کنند، روزگار می‌گذرانند. در ادامه ایشان وضعیت امروز ما را با شرایطی که در حدیث  ذکر شده اینگونه تطبیق می‌دهند که امروزه ما حتی اگر هم ربا نخوریم باز هم به واسطه‌ی اینکه پول بانک‌ها با ربا مخلوط شده است، گرد آن را دریافت خواهیم کرد.

ایشان سپس برای رهایی از وضعیت کنونی که لقمه‌های مردم در ازای پرداخت این پول‌های شبهه‌دار و آلوده به ربا، تبدیل به لقمه‌های حرام شده‌است، مردم را توصیه به انجام معاملات ضمنی می‌کنند تا دست کم نان و ماست و گوشتی که می‌خرند حرام نشود و به قول ایشان «حداقل مردم بتوانند یک ماست حلال بخورند!!»

«چگونه با انجام معاملات ضمنی از پول شبهه‌دار خلاص شویم»(دریافت ویدیو)

 

[1] . نهج الفصاحة (مجموعه کلمات قصار حضرت رسول صلى الله علیه و آله) ؛ ص654

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

ghole-sadid.ir